eenlijn

EWZCfin - Informatieveiligheid en gegevensdeling voor WZC, CVK en DVC

 


Zoals meegedeeld in de brief van 15/06 met als onderwerp "Digitaal opname- en facturatieproces vanaf 1 januari 2019", zullen er in het najaar opleidingen worden voorzien om de ouderenvoorzieningen te ondersteunen bij het realiseren van de minimale voorwaarden inzake informatieveiligheid en gegevensbescherming. Daarnaast zullen deze opleidingen ook worden aangewend om de ouderenvoorzieningen te informeren over de naleving van alle administratieve verplichtingen die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegegevensbescherming (Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016).

De opleiding bestaat uit 3 dagen. Je schrijft dus in voor 3 dagen. Klik op "detail" bij overzicht locatiess om alle lesdagen te raadplegen.

Programma

Sessie 1 - Opstellen van een veiligheidsbeleid- en plan, inclusief de bijhorende procedures

Sessie 2 - Aanleggen van een register van verwerkingsactiviteiten, gegevensbeschermingseffectbeoordeling en kennisgeving in AVG

Sessie 3 - Omgang met verwerkers en personeelsleden, omgang met datalekken

De inhoud van deze opleiding is gebaseerd op eerder georganiseerde opleidingstrajecten in de ouderenzorg binnen het project eWZC.

Methodologie

Bekijk de Powerpoint van de opleidingsdag:

https://www.eenlijn.be/downloads/eenlijn/Informatieveiligheid-sessie1.pdf

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleidingsreeks van 3 dagen is bedoeld voor iedereen die in een woonzorgcentrum betrokken is bij het opstellen en aansturen van een veiligheidsbeleid en -plan. We denken hier onder andere aan kwaliteitsmedewerkers, veiligheidsconsulenten, stafmedewerkers, DPO's en hoofdverpleegkundigen.


Mail deze opleiding door naar een vriend


facebook   Bezoek onze Facebook pagina

 

Ondersteuning

Contacteer onze telefonische helpdesk op 050 77 11 11

Of mail info@eenlijn.be. Lees hier ons privacybeleid.

Consortium:

In opdracht van: